Werkwijze Waardevolle Loyaliteit

LoyaliteitKlantloyaliteit

Waardevol maakt onderscheid tussen twee soorten loyale klanten. Zo heb je klanten die zich loyaal voelen ten opzichte van je bedrijf. Ze voelen een hoge binding, maar tonen dit niet in hun gedrag. Daarnaast zijn er klanten die hun loyaliteit ook uiten. Zij kopen minder snel bij de concurrent en bevelen je product of dienst sneller aan.

Hoe loyaal klanten zijn wordt beïnvloed door een aantal factoren. Te weten:

  • De tevredenheid over je product of dienst.
  • Het imago van je product of merk.
  • De betrokkenheid die klanten voelen bij je product of merk.
  • Hoe klanten eventuele overstapkosten ervaren.
  • Het vertrouwen in uw product of merk.

Inzicht in loyaliteitsfactoren

Door middel van online onderzoek maakt Waardevol  inzichtelijk hoe loyaal klanten zijn, zowel in houding als gedrag. Ook geven wij aan door welke loyaliteitsfactoren dit het sterkst wordt beïnvloed.

Concreet advies

Tenslotte adviseert Waardevol welke strategie het meest effectief is om de loyaliteit te verbeteren. Doordat Waardevol ook kijkt naar de sterkte van de invloed van de factoren op klantloyaliteit, geven wij niet alleen aan wat je kan doen om loyaliteit te verbeteren. Wij geven ook concrete advies over welke acties als eerst uitgevoerd moeten worden, en wat later kan. Zo kan je gericht werken aan een loyale klanten.

Meer informatie?

Meer weten over hoe jij gericht klantloyaliteit kan verbeteren? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.