Werkwijze

Het aanbod van Waardevol is gericht op het inzichtelijk maken van twee waarden:
image

1. Wat is de waarde van de klant voor je bedrijf?

Hier kijken wij voornamelijk naar objectieve (economische) waarden zoals het aantal bestellingen, de gemiddelde bestelwaarde en de klantlevensduur. Hoe hoger deze waarden zijn, hoe meer winst en omzet de klant genereert.

2. Wat is de waarde van je bedrijf voor de klant?

Hier draait het meer om subjectieve (persoonlijke) waarden, zoals wensen, behoeften en beleving. Hoe beter je bedrijf voldoet aan deze waarden, hoe beter de klantbeleving is en hoe loyaler de klant zal zijn. Hij blijft langer klant, doet sneller een herhaalaankoop en beveelt je eerder aan.

Concreet advies

Op basis van deze twee waarden deelt Waardevol je klanten op in groepen (segmenteren) en geven wij concreet advies over de beste strategie per groep. Zo wijst Waardevol niet alleen aan bij welke klanten je de klantwaarde kan verhogen door middel van cross-, up– en deepsell. Wij geven ook aan met welk aanbod je dit het beste kan doen. Als blijkt dat een aangepaste dienst– of klantcontactstrategie wenselijk is, geeft Waardevol ideeën over hoe je dit kan doen. Ook het ontwikkelen van een nieuw product, of zelfs afscheid nemen van bepaalde klanten zijn opties die wij samen met je uitwerken als dit de beste strategie blijkt.

Meer informatie?

Meer weten over hoe Waardevol je kan helpen klantgericht te ondernemen? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.