Omnichannel volgens Yves Rocher

De klant een naadloze, gepersonaliseerde en consistente merk- en productervaring bieden’, dat is de omnichannel-strategie van Berndt de Wit bij cosmeticabedrijf Yves Rocher.

De Wit: "Om relevant te zijn en te blijven, is de uitdaging voor merken om de klant overal te herkennen. Je moet goed weten wat de emotionele en rationele wensen van de klant zijn en toegevoegde waarde en producten bieden op het juiste moment in de journey. De klant moet dan niet een aantal losse kanalen ervaren".

De Wit: "In al onze beslissingen, op welke afdeling ook, stellen wij de klant centraal. Dus moeten we elkaars informatie kunnen gebruiken. We werken in kleine teams, zodat we heel snel kunnen schakelen. Dagelijks checken we alle belangrijke cijfers rond traffic, omzet, orders, conversie en clickratio. Ook hebben we dashboards waarmee we onze webcare ondersteunen. Als we een negatief bericht oppakken op social media, nemen we binnen één dag contact op met die persoon. Met deze flexibele en dynamische werkwijze versterken we de verbindingen. Zo kunnen we klanten beter helpen, los van tijd of locatie".

Lees het hele artikel.