DIENSTEN

Waardevol geeft je concrete handvatten voor klantgerichte marketing en communicatie. Zowel voor de zakelijke (B-to-B) als consumenten markt (B-to-C).

Wij geven inzicht in je verschillende doelgroepen en adviseren over de beste strategie per doelgroep. Alleen advies is voor ons niet genoeg. Wij streven naar meetbaar resultaat. Daarom werkt Waardevol fact-based. Wij testen verschillende mogelijkheden vooraf. Zodat alleen de meest succesvolle strategie uitgerold wordt. Achteraf meten en monitoren wij het effect van de gekozen strategie ten opzichte van je doelstelling. Overall en per groep. Zo heb je grip op je marketing en communicatie activiteiten, en ben je in staat om je strategie continue te optimaliseren.

Waardevolle Segmentatie

Een hogere ROI op marketingcommunicatie activiteiten door een gesegmenteerde communicatiestrategie. Waardevol helpt je hierbij.

Besteed extra aandacht aan klanten die het waard zijn. Je zult zien, ze zullen het terugbetalen. Klanten zullen zich gewaardeerd voelen, langer klant blijven, meer afnemen en je eerder aanbevelen . Voor klanten met een minder hoge (potentiële) omzet is een aangepaste communicatiestrategie op zijn plaats. Zo blijven de kosten in evenwicht met de waarde die klanten voor je bedrijf betekenen.

Waardevol identificeert klanten met de hoogste klantwaarde. Ook wijzen wij klanten aan die de potentie hebben in de toekomst van grote waarde voor je bedrijf te zijn. Of juist niet. Vervolgens adviseren wij over een gepaste contactstrategie. Deze contactstrategie kan je zelf uitrollen, of door ons laten doen.

Zo heb je alle middelen voor een efficiënte en effectieve communicatiestrategie.

Waardevolle Communicatie

Een hoog rendement op je marketing activiteiten door een effectieve communicatie. Waardevol biedt je deze mogelijkheid.

Het geheim van een succesvolle communicatie zit in de timing; het gaat om de juiste boodschap, op het juiste moment, via het juiste kanaal naar de juiste persoon.

Waardevol helpt je een goed beeld te krijgen van je verschillende doelgroepen en hun buyer journey. Vervolgens geven wij advies over de beste communicatiestrategie per type klant en in iedere fase van de funnel. Zo kan je voor ieder klantgroep een boodschap ontwikkelen die bij hun past.

Tenslotte meten wij welke uiting het meest effectief is en krijg je concrete handvatten om je communicatie te optimaliseren.

Zo heb je alle middelen voor een waardevolle communicatie.

 

Waardevolle Content

De juiste content, in het juiste formaat, via het juiste kanaal, op het juiste moment. Waardevol geeft je inzicht in de content behoefte van je doelgroep. In iedere fase van de funnel.

De content behoefte is niet altijd voor iedereen hetzelfde. Zo zoekt iemand die zich nog aan het oriënteren is andere informatie als iemand die op het punt staat om een koopbeslissing te nemen.

Door middel van content mapping geeft Waardevol inzicht in de content behoefte van de doelgroep in de verschillende fasen van de buyer journey. En geven wij advies over de meest effectieve contentstrategie.

Zo krijg je concrete handvatten voor een waardevolle contentstrategie.

Waardevolle Klantreis

Een positieve klantervaring op momenten die er toe toen. Waardevol geeft je grip op je klantcontactstrategie.

Samen inventariseren wij wat de voornaamste contactmomenten met je bedrijf zijn. Vervolgens maakt Waardevol inzichtelijk hoe klanten deze momenten ervaren. Ook adviseren wij welk contactmoment de meeste invloed heeft op loyaliteit. Dit advies bestaat uit concrete handvatten waarmee je de beleving van de klant in evenwicht kan brengen met zijn of haar verwachtingen. Tenslotte leveren wij de middelen om de resultaten van je verbeteracties te monitoren.

Zo kan je actief werken aan een waardevolle customer journey.

Waardevolle Loyaliteit

Op zoek naar loyale klanten, zowel in houding als gedrag. Waardevol helpt je op weg.

Loyale klanten blijven langer klant, hebben een hogere klantwaarde en zijn eerder bereid je bedrijf aan te bevelen.

Waardevol onderzoekt welke klanten loyaal zijn: zowel in hun houding als gedrag. Hierbij nemen wij de verschillende bouwstenen van loyaliteit onder de loep. Wij zoeken naar onderlinge verbanden tussen deze bouwstenen en geven advies over hoe je gericht klantloyaliteit kunt verbeteren. Tenslotte geeft Waardevol de middelen om de loyaliteit te monitoren.

Zo krijg je concrete handvatten voor een waardevolle klantloyaliteit.

Waardevolle Klanttevredenheid

Een hoge klanttevredenheid, een langere klantlevensduur en meer herhaalaankopen. Waardevol geeft je de middelen.

Tevreden klanten doen sneller een herhaalaankoop, blijven langer klant en zullen je bedrijf sneller aanbevelen. Ook zullen ze minder negatieve buzz genereren via social media. Ten slotte zijn de bedieningskosten lager door minder retourzendingen en klachtafhandelingen.

Waardevol ondersteunt bij het meten en monitoren van de klanttevredenheid en geeft advies over hoe je de klanttevredenheid kunt verbeteren.

Zo ben je in staat actief te werken aan tevreden, waardevolle klanten.

Mijn laatste tweets

Volg waardevol