Meteen naar de inhoud

Succesvolle SEA begint bij SEO

Tags:

Kickstart je SEA campagne en beperk leergeld. Baseer je advertizing op je SEO resultaten

Niks is vervelender voor de lezer dan irrelevante ads. Daar komt bij dat het ook nog duur is. Je betaald immers voor clicks of views die niet converteren. Alle reden dus om alleen de beste ads in te zetten voor je Search Engine Advertising campagnes.

Dit kan je op twee manieren doen. Zo kan je op “gevoel" een SEA campagne opzetten. En deze vervolgens continue optimaliseren. Tot je bevredigend resultaten behaalt betaal je dus leergeld. In het begin zullen de clicks bouncen. Of slecht converteren. Het kan ook zijn dat je de verkeerde doelgroep aantrekt. En dus je database minder waard maakt. Heb je nog geen content, of heb je haast, dan is dit een optie. Waarbij je de extra kosten voor lief neemt.

de tweede manier is door campagnes te ontwikkelen op basis van je SEO resultaten. Hierbij gebruik je goed presterende content als basis voor je SEA campagne. Want, als je niet presteert op basis van SEO, dan zal je SEA campagne dat ook niet doen. Je krijgt dan geen traffic. Of, erger, je betaalt voor slechte bezoekers.

Voordat ik verder ga over hoe je dat doet, ga ik even een stapje terug... Want, wat is SEO ook alweer. En hoe zit het met SEA.

Wat is SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het omvat alle activiteiten die te maken hebben met het verbeteren van de (organische) vindbaarheid van je website in de zoekresultaten.SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het omvat alle activiteiten die te maken hebben met het verbeteren van de (organische) vindbaarheid van je website in de zoekresultaten. Hoe hoger je pagina staat in de zoekresultaten (ranking), hoe beter je vindbaarheid. En dus je zichtbaarheid.

Een goede organische zichtbaarheid leidt niet alleen tot meer traffic. Het draagt ook bij aan naamsbekendheid en vertrouwen. Immers, gebruikers van zoekmachines rekenen er op dat de eerst vermelde organische links betrouwbaar en relevant zijn.

Deze organische vindbaarheid kan je beïnvloeden door actief te werken aan een gezonde en gebruiksvriendelijke website met relevante content. Content die antwoord geeft op de informatie waar naar gezocht wordt met zoekwoorden. Het draait hier dus vooral om de waarde die jouw site biedt aan de zoekmachine gebruiker.

Wat is SEA

Wat is SEA : Search Engine Advertizing (SEA) is een vorm van adverteren. Kort door de bocht; je geeft je vindbaarheid een zetje door er voor te betalen. Hoe hoger je budget, hoe vaker je pagina bovenaan de zoekresultaten verschijnt voor de zoekwoorden waar je voor betaald.Search Engine Advertizing (SEA) is een vorm van adverteren. Kort door de bocht; je geeft je vindbaarheid een zetje door er voor te betalen. Hoe hoger je budget, hoe vaker je pagina bovenaan de zoekresultaten verschijnt voor de zoekwoorden waar je voor betaald. Hierbij houden de zoekmachines veel minder rekening met gebruiksvriendelijkheid en relevantie. Dit is dan ook direct de valkuil... Als blijkt dat je content niet relevant is voor de bezoeker, of je site niet gebruiksvriendelijk is, heb je voor een klik betaald die niet converteert.

Alle reden dus om te leren van je SEO inspanningen om de ROI van je SEA campagnes te verbeteren.

Kickstart je SEA campagne op basis van je SEO resultaten

Traffic verkregen uit organische zoekresultaten is een ideaal uitgangspunt voor je SEA campagnes. Immers, deze content heeft zich al bewezen. Het is een gebruiksvriendelijke pagina, op een gezonde website die de zoekvraag van je doelgroep beantwoord. Met content die genoeg waarde biedt om te converteren naar leads.

Bekijk dus bij het opstellen van je SEA campagne eerst naar je organische resultaten. Niet alleen alleen de kwantiteit. Het aantal bezoekers. Ook de kwaliteit. Zoals bounce percentage van de landingspagina, scroll diepte en gemiddelde tijd op de pagina en conversie ratio's. Volgend een kort stappenplan waarmee je jou SEA campagnes een kickstart kan geven. Zodat het rendement op je campagne van het begin af aan acceptabel is.

Kijk naar de gemiddelde organische positie van je pagina. Met een SEA campagne zou je de ranking voor deze pagina’s een zetje kunnen geven. Zodat je bovenaan komt te staan. Beter zichtbaar wordt en dus een groter deel van je doelgroep bereikt.Kijk naar de gemiddelde positie van je pagina

Pagina's die organisch op de eerste positie van de zoekresultaten, zijn misschien niet de eerste pagina om op te adverteren. Ze presteren immers al zo goed, dat je de kans loopt dat je SEA campagne de organische resultaten kannibaliseert. Waardoor je advertentiegeld betaalt voor een pagina die anders gratis traffic zou generen. Tenzij je content zo hoog staat op long-tail zoekwoorden. Dan kan je ze een zetje geven op sterk gerelateerde zoekwoorden. Of testen met meer generieke woorden die niet kanibaliseren. Zodat je de doelgroep verruimt zonder afbreuk te doen aan de kracht van de pagina.

Om te beginnen zou je die content kunnen gebruiken die goed presteert op positie 15 tot 30. Deze vallen net buiten de eerste twee pagina's. En worden dus niet gezien door een groot deel van je doelgroep omdat ze al gevonden hebben wat ze zochten. Althans, dat dachten ze… Want jouw ongeziene content is natuurlijk beter!

Met een SEA campagne zou je de ranking voor deze pagina’s een zetje kunnen geven. Zodat je bovenaan komt te staan. Beter zichtbaar wordt en dus een groter deel van je doelgroep bereikt.

Welke zoekwoorden hebben geleid tot traffic

Nu je weet welke content de meeste traffic genereert kan je ook achterhalen welke zoekwoorden geleid hebben tot die succesvolle klik naar je landingspagina. Dit zijn dus de vragen waar jouw content antwoord op geeft. Deze zoekwoorden kan je inzetten voor je SEA campagne.

Converteert de pagina

Traffic is goed. Vooral als awareness het doel van je campagne is. Wil je echter leads genereren, dan is conversie belangrijk. Kijk in dit geval verder dan alleen het aantal bezoekers. Achterhaal of de gekozen zoekwoorden ook daadwerkelijk leiden tot conversie. Scoort je landingspagina goed op al bovenstaande punten, maar gaan ze niet over tot het gewenste gedrag. Te zien aan een hoog bounce percentage of een laag click percentage op die o-zo belangrijke link of button. Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn waar je eerst aan moet werken. Het eerste is dat het zoekwoord waarmee je traffic genereerd niet aansluit op de vervolgactie. Een tweede mogelijkheid is dat de call to action niet aantrekkelijk is. Ik raad je aan eerst hiernaar te kijken voordat je een SEA campagne start op deze pagina.

Bereik je de juiste doelgroep

Nu heb je een SEO pagina die veel traffic genereerd en je leadfunnel goed vult. Dat is mooi. Rest alleen de vraag of je wel de juiste leads genereerd. Zo kan je veel downloads van je whitepaper genereren. Als ze vervolgens nooit klant worden, heb je alsnog een probleem. En vervuilt je database met leads die geen waarde opleveren. Met als gevolg dat je veel tijd en geld besteed aan vervolg campagnes met een laag rendement.

Maak de cirkel rond

Je hebt organisch organisch Gelukkig dat de resultaten van SEA campagnes snel inzichtelijk zijn. Hierdoor ben je in staat om je campagnes te binnen een kort tijdsbestek te optimaliseren. Gebruik de learnings van deze optimalisatie om tevens je organische resultaten te verbeteren. Met name als het gaat over conversie.

Zin om te sparren?

Zin om te sparren over hoe jij meer winst en omzet kan genereren door je klanten echt centraal te stellen in je marketingcommunicatie? Hoe jij die extra waarde kan bieden aan je klanten dat ze ambassadeurs van je worden? Neem dan vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee.

Blijf je liever op de hoogte

Nog geen zin in direct contact, maar wel geïnteresseerd in klantgerichte marketingcommunicatie? Volg ons dan via de socials:

Credits

Pictogrammen gemaakt door Undraw.