Meteen naar de inhoud
Waardevol klantbeleid staat voor het creëren van waarde. Waarde ván de klant. En waarde vóór de klant. Hoe doen wij dat? Gewoon door de klant centraal te stellen. Klanten echt te leren kennen. Een marketingcommunicatiestrategie te ontwikkelen die bij hun past. En te zorgen voor een optimale klantbeleving gedurende de gehele customer journey.

Waardevol zet je klant centraal in je marketingcommunicatie

Identificeren waarde van de klant

Wij identificeren klanten die het waard zijn extra aandacht te geven. Of welke juist minder aandacht hoeven te krijgen.

Met behulp van verschillende technieken maakt Waardevol inzichtelijk wat de waarde van je klanten is voor je bedrijf. Dit kan in termen van omzet en kosten of op basis van product features en services. En zelfs in termen van loyaliteit. Geheel afhankelijk van je doelstelling.

Bepalen waarde voor de klant

Daarnaast, maken we inzichtelijk welke waarde jij biedt aan je klanten. Wat hun wensen en behoeften zijn in de verschillende fasen van de funnel en hoeverre jouw marketingcommunicatie hier op aansluit. Wij meten hun klantbeleving met betrekking tot je product of dienst. Of, in bredere zin, over de hele customer journey. En geven aan welke invloed dit heeft op hun loyaliteit.

Segmentatie en Buyer PersonaSegmenteren

Op basis van deze inzichten deelt Waardevol je klanten op in groepen. Segmenteren. We wijzen aan wie tot welke groep hoort en geven iedere groep een gezicht door middel van persona's. Zo brengen wij de segmenten tot leven en kan de hele organisatie ze leren kennen. Immers, klanttevredenheid is niet alleen de verantwoordelijkheid van één afdeling. Iedereen in de organisatie moet hetzelfde beeld van de doelgroep hebben, en hier naar acteren. Want alleen zo kan je gedurende de hele customer journey een authentieke, coherente en consistente klantbeleving waarborgen.

Klantgerichte marketingcommunicatieCommuniceren

Nu je weet wie je klanten zijn, wat ze van je verwachten en in hoeverre je hieraan voldoet, kan je een klantgerichte marketingcommunicatiestrategie ontwikkelen. Waardevol ondersteunt je daarbij. We geven advies over de beste strategie per groep. En geven concrete handvatten over hoe je waarde kan creëren. In welke fase van de funnel, op welke moment in de customer journey, via welk kanaal en met welke communicatie uiting.

Testen

Waardevol stopt niet bij het geven van advies. Wij streven naar meetbaar resultaat. Daarom werken we fact-based. Waarbij we keuzes maken op basis van data. Daarom testen we veel. Op basis van de resultaten kiezen we de meest succesvolle marketingcommunicatiestrategie om uit te rollen.

Fact-based marketingMeten en monitoren

De effectiviteit van de gekozen strategie maken we inzichtelijk op basis van KPI’s. Na iedere campagne meten we de resultaten ten opzichte van de tactische doelstelling. En monitoren het effect van deze strategie op de lange termijn doelstelling. Overall en per klantgroep. Tot slot geven we concreet advies hoe je toekomstige marketingcommunicatie activiteiten nog verder aan kan scherpen. Zodat je marketingcommunicatiestrategie steeds efficiënter en effectiever wordt.

Zo geeft Waardevol je de middelen voor een waardevol klantbeleid.

Sparren?

Wil je met ons sparren over hoe jij je klant centraal kan zetten? Neem dan contact met ons op.

Volg mij: