Meteen naar de inhoud

Waardevol klantbeleid helpt je je klanten te leren kennen. Ze centraal te stellen in je onderneming en je marketingcommunicatie activiteiten op ze af te stemmen.

Waardevol klantbeleid staat voor het creëren van waarde. Waarde ván de klant, door bieden van waarde vóór de klant. Hoe doen we dat? Gewoon door de klant centraal te stellen. Klanten echt te leren kennen. Een marketingcommunicatiestrategie te ontwikkelen die bij hun past. En te zorgen voor een optimale klantbeleving gedurende de gehele customer journey.

Een waardevol klantbeleid is gericht op het creëren van waarde. Door je klant centraal te stellen in je onderneming, en je marketingcommunicatie af te stemmen op hun wensen, behoeften en gedrag. Het uiteindelijke doel is een situatie te creëren waarbij klanten zich gewaardeerd voelen en een positieve klantervaring hebben. Bedrijven krijgen hierdoor meer aanbevelingen, meer omzet en een hoger rendement op hun marketing activiteiten krijgen.

1. Inzicht in je doelgroep

Waardevol maakt inzichtelijk wie je doelgroep is. Wat hun wensen en behoeften zijn, welke waarde jij biedt en in hoeverre jouw marketing en communicatie hierop aansluit.
Om de waarde voor de klant inzichtelijk te maken, moet je eerst weten wie je klanten zijn. Wat houdt ze dagelijks bezig. Waar zitten hun pijnpunten en hoe willen ze deze het liefste opgelost zien? Waardoor worden ze gedreven?

Pas als je weet wie je doelgroep is kan je gericht waarde bieden.

Daarom maakt Waardevol inzichtelijk wie je doelgroep is. Wat hun wensen en behoeften zijn, welke waarde jij biedt en in hoeverre jouw marketing en communicatie hierop aansluit.

Op basis van deze inzichten deelt Waardevol je klanten op in groepen.Segmenteren genaamd. Vervolgens wijzen we aan wie tot welke groep hoort en geven we iedere groep een gezicht door middel van persona's.

Zo brengen we de segmenten tot leven en kan de hele organisatie ze leren kennen. Immers, klantgericht ondernemen is niet alleen de verantwoordelijkheid van één afdeling. Iedereen in de organisatie moet hetzelfde beeld van de doelgroep hebben. En hier naar acteren. Want alleen zo kan je gedurende de hele customer journey een authentieke, coherente en consistente klantbeleving waarborgen.

2. Inzicht in de waarde voor de klant

Waardevol helpt je bij het design van jouw waarde propositie. Samen werken we dit uit in een waardepropositie canvas.Nu je weet wie je doelgroep is en wat ze bezig houdt, kan je gericht waarde creëren. Hoe ga jij hun pijnpunten oplossen? Wat zijn jouw beloftes? En waarmee doe je dat?

Waardevol helpt je bij het design van jouw waarde propositie. Samen werken we dit uit in een waardepropositie canvas. Zodat jouw product of dienst op een onderscheidende manier aansluit op de wensen en behoeften van de klant. Of, met de juiste gain creators, deze verwachtingen zelfs kan overstijgen.

3. Identificeren waarde van de klant

Met behulp van verschillende technieken maken we inzichtelijk wat de waarde van je klanten is voor je bedrijf.Met behulp van verschillende technieken maken we inzichtelijk wat de waarde van je klanten is voor je bedrijf. En wijzen je klanten toe aan een groep (segmenteren). Dit kan in termen van omzet en kosten of op basis van product features en services. En zelfs in termen van loyaliteit. Geheel afhankelijk van je doelstelling.

Ons uiteindelijke doel is altijd groei. Door dusdanige waarde te bieden voor de klant, dat de waarde van de klant toeneemt. Resultaat: een hoger rendement op je marketing en communicatiestrategie door hogere conversie ratio’s, een hogere gemiddelde omzet en loyalere klanten.

4. Creëren waarde van de klant door bieden waarde voor de klant

 

Nu je weet wie je klanten zijn, wat ze van je verwachten en in hoeverre je hieraan voldoet, kan je een klantgerichte marketingcommunicatiestrategie ontwikkelen op basis van een waardevol klantbeleid..
Nu je weet wie je klanten zijn, wat ze van je verwachten en in hoeverre je hieraan voldoet, kan je een klantgerichte marketingcommunicatiestrategie ontwikkelen.

We geven advies over hoe je waarde kan creëren per groep. Met welke propositie, in welke fase van de buyer funnel, op welke moment in de customer journey, via welk kanaal en met welke communicatie uiting. Onze focus ligt hierbij op content marketing. Via owned en earned media.

Vervolgens meten we het effect van deze strategie op de klantbeleving met betrekking tot je product of dienst. Of, in bredere zin, over de hele customer journey. En welke invloed dit heeft op hun loyaliteit.  Zo kan je aan de hand van de resultaten gericht de klantbeleving kunt verbeteren. Telkens weer.

Data gedreven werkwijze

De bedoeling is te streven naar meetbaar resultaat. Daarom werken wij fact-based. Waarbij we keuzes maken op basis van data. Hierbij testen we veel. En kiezen aan de hand van de resultaten de meest succesvolle marketingcommunicatiestrategie om uit te rollen.
Fact-based marketing
De effectiviteit van de gekozen strategie maken we inzichtelijk op basis van KPI’s. Na iedere campagne meten we de resultaten ten opzichte van de tactische doelstelling. En monitoren het effect van deze strategie op de lange termijn doelstelling. Overall en per klantgroep. Aan de hand van de resultaten ontwikkelen we samen een plan hoe je toekomstige marketingcommunicatie activiteiten nog verder aan kan scherpen. Zodat je marketingcommunicatiestrategie steeds efficiënter en effectiever wordt.

Credits

Foto door Geralt op Pixabay, Pictogrammen geïnspireerd op, of gemaakt door Undraw.