Content marketing: 4 manieren om waarde te creëeren voor de klant.

Gerenommeerde bedrijven investeren vandaag de dag in content marketing. Hun strategie is erop gericht winstgevende klantinteracties te genereren door middel van het verspreiden van content. Hierbij ligt de uitdaging in het leveren van dusdanig waardevolle content voor de klant, dat het ook waarde oplevert voor het bedrijf. Maar wanneer is content eigenlijk waardevol voor de doelgroep? In deze blog geef ik aan de hand van praktijk voorbeelden antwoord op deze vraag.

In mijn vorige blog gaf ik aan dat klanten bepalen wat er over je gezegd wordt, wanneer en in welke vorm. Als bedrijf zal je hierin moeten faciliteren. Ervoor zorgen dat de doelgroep de juiste informatie op het juiste moment via het juiste kanaal tot zijn beschikking heeft. Hoe meer waarde deze informatie vervolgens voor de lezer heeft, hoe groter de impact zal zijn. Het doel is dan ook om zo veel mogelijk waarde voor de klant te genereren.

4 vormen van waardecreatie voor de klant

Er zijn verschillende manieren om met content marketing waarde voor de doelgroep te creëren. Over het algemeen kan je deze in vier groepen indelen. Zo kan de waarde bestaan uit vermaak, inspiratie, kennis/informatie en overtuiging/bevestiging. Onderstaand een aantal praktijkvoorbeelden om dit te illustreren. Zowel B-to-C als B-to-B.

  1. Vermaak

Een manier om spelenderwijs in aanraking te komen met een product of merk is gamification. Bij gamification gaat het om het gebruik van spelelementen in een niet game context. In het geval van content marketing is deze context het bereiken en binden van een doelgroep, teneinde een winstgevende klantinteractie te creëren.

lego starwarsEen bedrijf dat er om bekend staat veel interactie met de doelgroep te hebben is LEGO. Zo heeft LEGO een aantal gratis games ontwikkeld voor iPad, iPhone en iPod Touch waarin LEGO poppetjes de hoofdrol spelen en je bouwstenen kunt winnen om eigen bouwsels te maken.

B-to-B worden er veelvuldig games en quizzen gemaakt rondom productintroducties of events. Zo heeft Cendris bij de introductie van hun nieuwe socio-demografische en lifestyle segmentatiemodellen een quiz gelanceerd genaamd “Hoe ziet Nederland er uit?”. Aan de hand van een aantal vragen kan je je kennis over de Nederlandse Consumententypen testen. Aan het eind van het spel zie je wat je score is.

  1. Inspiratie

Er zijn veel voorbeelden te vinden van content gericht op inspiratie. Van videologs over hoe je make-up aan kan brengen tot woon en decoratie apps. Zelf vind ik de Nike+ community een mooi voorbeeld hoe je een doelgroep kan motiveren, inspireren en verbinden.

Met de gratis Nike+ GPS running app op je mobile telefoon kan je prestaties van trainingen bijhouden en loggen. Op Nike.com zie je vervolgens op een kaart welk parcours je hebt gelopen, hoeveel kilometer dit was, hoe lang je er over hebt gedaan en wat je gemiddelde snelheid was. Op basis van alle gelogde trainingen geeft Nike persoonlijke trendrapporten en suggesties voor verbeteringen. Ten slotte kan je prestaties delen met vrienden en onderlinge wedstrijden houden.

Tot voor kort was Nike+ een redelijk gesloten community, waartoe je voornamelijk toegang had met Nike devices. Maar Nike is een nieuwe weg in geslagen, waar de focus niet langer op wearables ligt, maar op verdere groei van het Nike+ platform. Zo heeft Nike in maart 2015 het platform ook toegankelijk gesteld voor TomTom, Garmin en Wahoo.

  1. Informatie en kennis

Er zijn belangrijke momenten waarop je op zoek bent naar extra informatie. Zo ook als je zwanger bent. Nutricia speelt hier heel goed op in met Nutricia voor jou zwangerschap app. Deze app is volledig gericht op het verschaffen van informatie. Het geeft informatie over de ontwikkeling van het kindje, biedt antwoord op vragen en geeft handige tips over gezonde voeding tijdens de zwangerschap. Je kunt ook persoonlijke notities toevoegen en foto's uploaden. Deze kan je vervolgens delen met vrienden en familie.

abn amro insightsOok op zakelijk gebied ben je op zoek naar informatie. Om bij te blijven in de snelle ontwikkelingen probeer je zo veel mogelijk relevante kennis te vergaren. Infographics zijn een aantrekkelijke manier om deze kennis over te brengen. Ook tips & tricks, white papers en webinars zijn populair. Sommige bedrijven bouwen hele websites rondom content. Bijvoorbeeld ABN-AMRO met de ABN-AMRO Insights website. Deze website is met zijn nieuwsberichten, publicaties en columns volledig gericht op het verspreiden van macro economische en sector kennis.

  1. Bevestiging en overtuiging

Review_2Als je op het punt staat een vakantie te boeken, is het heel geruststellend als je ziet dat anderen een geslaagde vakantie in het huisje van jouw keuze hebben gehad. Reviews en ratings zijn dan ook uitstekende middelen om ervaringen te delen en deze bevestiging te geven.

Meer in de B-to-B hoek, vindt je bijvoorbeeld op het YouTube kanaal van Exact Online bedrijfssoftware verschillende filmpjes met testimonials en product demo’s met de bedoeling de kijker te overtuigen.

Hot, maar niet nieuw

Het is je misschien opgevallen dat de bovenstaande voorbeelden niet nieuw zijn. Maar als bedrijven hier al langer mee bezig zijn, waarom is het ontwikkelen van een content marketing strategie vandaag dan zo populair? De verklaring hiervoor ligt in de veranderende markt.

De crisis heeft er mede toe geleid dat de klant weer centraal staat binnen de onderneming. Daar waar voorheen het zwaartepunt van het marketingbeleid gericht was op acquisitie, ligt de focus nu op het ontwikkelen van loyale klanten. Het doel is een langdurige relatie met je doelgroep aan te gaan, gebaseerd op transparantie, vertrouwen en oprechte betrokkenheid. Een gedegen content marketing strategie kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Conclusie

Steeds meer bedrijven maken de strategische keuze om door middel van het creëren en verspreiden van content klanten te bereiken en aan zich te binden. Hoe waardevoller deze content is voor de doelgroep, hoe meer impact deze zal hebben op het einddoel: Het genereren van winstgevende klantinteractie.

In deze blog heb ik het gehad over de vier manieren om waardevolle content te bieden; door middel van vermaak, inspiratie, kennis/informatie en overtuiging/bevestiging. In een aparte blog post over het uitrollen van een content marketing strategie, zal ik tips geven over welke waarde, wanneer en via welk kanaal gecreëerd kan worden.

Maar eerst zal ik verder in gaan op hoe een gedegen content marketing strategie leidt tot winstgevende klantinteractie. Meer hierover in mijn volgende blog.

Bericht delen